Mağazalarda, tərəvəz satılan yerlərdə soğan qabıqlarının ayrıca toplandığının yəqin hamınız şahidi olmusunuz. Elə isə bu qabıqlar nəyə yararlıdır və nə üçün toplanır?
Əczaçılıq sənayesi demək olar ki, bütün xəstəliklər üçün dərman təklif etsə də, xalq müalicəsi də unudumamalıdır. Soğan qabıqlarının orqanizm üçün faydaları və zərərləri zamanla sübut edilib. Bir çox xəstəliyin qarşısının alınması və müalicəsi üçün və kosmetologiyada istifadə olunur. Həm də təbii bir boyadır. Məsələn, Novruz bayramı süfrələrinin bəzəyi olan yumurtaların rənglənməsi üçün. Bağda gübrə kimi zərərvericilərə qarşı mübarizə üçün istifadə olunur. Soğan qabığının orqanizm üçün faydaları və zərərləri İçərisində bir çox bioloji aktiv element və faydalı maddələr var: Ən güclü antioksidan E vitamini sayılır.
O, bədənin qocalmasını ləngidir, xərçəng xəstəliyi ilıə bağlı xəbərdarlıqlar edir və zərərli xolesterolu xaric edir. C vitamini - vitamin çatışmazlığının, kəskin tənəffüs yoluxucu xəstəliklərin və soyuqdəymələrin qarşısını alır. Soğan qabığı uzun müddətdir xalq təbabətində bir dərman olaraq tanınır. İmmunitet sistemini gücləndirir, diş ətlərini və dişləri, damar toxumalarını, sümükləri gücləndirir. Nikotin turşu (vitamin PP) olaraq - normal beyin fəaliyyəti, həzm sistemi, karbohidrat metabolizması üçün əlverişlidir. B qrupu vitaminləri - əsəb və zehni stresi aradan qaldırır, dərinin, dırnaqların, saçların, qaraciyərin vəziyyətini yaxşılaşdırır.
Bundan əlavə, soğan qabıqları ilə müalicə edildikdə, əməliyyatdan sonra bədənin sürətlə bərpa olunmasına və qocalmanın qarşısını almağa kömək edir. Karotin - bütün bədəni gücləndirir, ürək-damar sistemi xəstəliklərinin, mədə-bağırsaq traktının xroniki xəstəliklərinin qarşısını alır. Fitonsid bakteriyaları öldürən bioloji cəhətdən aktiv bir elementdir.
Rəy bildir