Banner
Banner

Faydalı Məlumatlar

Qocalma prosesini ləngidən içki - QIRMIZI ŞƏRAB

Qocalma prosesini ləngidən içki - QIRMIZI ŞƏRAB
14:53 27 Fev 2021

Tibb.fed.az qırmızı şərabın faydalarını təqdim edir.

Florida Sağlamlıq Mərkəzinin rəhbəri Devid Perlmutter hər gün bir qədəh qırmızı şərab içməyin orqanizm üçün faydalı olduğunu açıqlayıb. Onun araşdırmasına görə, üzümün tərkibində olan təbii resveratrol polifenol qocalmanı gecikdirir, beyinə gedən qan axınını artırır, ürək sağlamlığını yaxşılaşdırır və yaxşılaşmaya əngəl olan yağ hüceyrələrini yatırır. Qırmızı şərab kalium, maqnezium, sodyum, kalsium, sink, selenyum, mis, xrom, rubidiy və dəmir kimi 10 həyati mikro və makro element ehtiva edir. Şərab aterosklerozun inkişafına mane olur və ürək-damar sisteminə müsbət təsir göstərir, qan damarlarını genişləndirir, qandakı zərərli xolesterol səviyyəsini aşağı salır və ürək əzələlərini gücləndirir. Şərab qanın hissəsini azaldır, qırmızı qan hüceyrələrinin sayını artırır, hemoglobin səviyyəsini artırır və radionuklidləri xaric edir.  

Şərabın əsas xüsusiyyətləri arasında aşağıdakılar da seçilir:

-qırmızı şərab beyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır və sinir hüceyrələrinin immunitet sistemini gücləndirir;

-bunun sayəsində estrogen səviyyəsi yüksəlir - sağlam sümüklər üçün lazım olan bir hormon;

-bir stəkan qırmızı şərab və müntəzəm balıq istehlakı ürək-damar sisteminin normal fəaliyyətini təmin edir. Xəstəliyin qarşısının alınması bu məhsullarda omeqa-3 turşusu olması ilə əlaqədardır;

-elm adamları qırmızı şərabın damarların rahatlamasına kömək etdiyini və həm sistolik, həm də diastolik qan təzyiqini aşağı saldığını aşkar etdilər;

-şərab eşitmə orqanlarının qocalmasını ləngidir.

Qirmizi şərabın eyni zamanda bağırsaq bakteriyaları üzərində müsbət təsiri var. Sadəcə çox içmədiyinizdən əmin olun. Qırmızı şərab gündə 100-150 ml dozada faydalıdır. Daha çox istehlak etmək ziyanlıdır. Qadınlar üçün  gündə bir qədəh, kişilər üçün isə gündə iki qədəh yetərlidir.

Banner
Banner

Rəy bildir

Reyting əlavə et:

Digər xəbərlər

Banner